Multi split klíma

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Multi split klíma

Leírásunkban beszélünk arról, hogy mi a különbség a mono és a multi split klíma között, arról, hogy egyáltalán mi az a split klíma, hiszen név alapján sokaknak talán nem jelent semmit és hogy miért érdemes inkább ilyet választani, ha van rá módunk.

Multi split klíma Multi split klíma

Mi az a split klíma?

A split klímák talán leginkább szembetűnő különbsége a többihez képest, hogy a gyártók végre megoldást találtak arra, hogy a kompresszor által termelt hőt és zajt hova tegyék el a lakásból. Korábban ugyanis problémát jelentett egy klímával együtt élni, mivel rendkívül zajos lakótárs volt, ráadásul a saját maga által termelt hőt is vissza kellett hűtenie, emiatt többet fogyasztott, mint elvárható lett volna.

Azonban erre nem lesz többé gondunk, hiszen a split klímák kifejlesztésével egyszerre oldódott meg több problémánk. A klíma kompresszor ugyanis a szabad ég alatt kapott helyet, ahova magával vitte a kibocsájtott hőt és a zajt is. Na de akkor mi maradt a lakásban? Egy sokkal kisebb és elegánsabb darab, a beltéri egység, mely egyszerre halk és energiatakarékos. 

Mitől multi split klíma? 

Azokat a klímarendszereket, melyek egy klíma kompresszorból és egy beltéri egységből állnak, mono split klíma rendszereknek nevezzük. Ezzel ellenben, ha több beltéri egység kerül felszerelésre, ám egy kompresszorra vannak csatlakoztatva, már multi split klíma rendszerről beszélhetünk. Mikor kell azonban multi split klíma? 

Multi split klíma felszerelésére akkor lehet szükség, ha a lakás, vagy iroda, ahova fel szeretnénk szerelni egy klímát, nagyobb, mint 80-100 m2, vagy az elrendezés miatt sehogy nem elég egy, akár nagyobb teljesítményű készülék. Ebben az esetben multi split klíma rendszer telepítését szoktuk javasolni. Mielőtt azonban ezt a komoly döntést meghozná, feltétlenül kérje ki szakértő véleményét, mert lehet, hogy egy más típusú készülék elegendő lenne. Egy szakértő egyből tudja, hogy Önnek melyik típus és teljesítmény lesz a legmegfelelőbb.

Multi split klíma
Split klíma előnyei

Split klíma előnyei

A split klímáknak több előnyét említettük érintőlegesen, mégpedig azt, hogy szinte hangtalan a működése, valamit azt is, hogy a kompresszor által termelt hő hűtésével nem kell újra és újra megbirkóznia. Azonban erre térjünk ki egy kicsit bővebben is. A kompresszor rengeteg hőt termel. Gondoljunk csak a hűtőre. Milyen kis területet hűt, mégis mennyi hőt termel a lakásban? Akkor képzeljük most el ugyanezt egy lakás méretéhez viszonyítva. Ugyan a lakásban nem kell olyan hideget csinálni, mint egy hűtőben, azonban gondolhatja, hogy ha a klíma a saját maga által termelt hővel is dolgozik, mennyi többlet energiát használ el? 

Split klíma fűtésre?

Ha viszont már a hőnél tartunk, nem engedhetjük el azt a fontos információt sem, hogy a split klímák már fűtésre alkalmas típusokban is kaphatók. A modern inverteres klímáknak köszönhetően, melyekről itt olvashat bővebben, már rendkívül gazdaságos fűtésre nyílik lehetőségünk. A klímaipar egyik legnagyobb találmánya az inverteres klíma, mely biztonságos és energiatakarékos, nem csak fűtésre érdemes ezek közül szemezgetni, mivel fogyasztásuk összehasonlíthatatlanul alacsonyabb. 

Multi split klíma szerelés

A jó multi split klíma kiválasztása után már csak egy feladat maradt hátra, méghozzá a legfontosabb. A klímát fel kell szerelni. Ki álljon ennek neki? Ki állhat neki? Csak szakember. Ugyanis egy korábbi rendelet eredményeképp már csak olyan szerelő kezelhet klímakészüléket, akinek erre vonatkozó engedélye van.  Természetesen az alkalmazásunkban álló szerelők mind hivatalos szakemberek, akik Budapest egész területén rövid határidővel és kedvező áron vállalják multi split klíma telepítését, egy év szerelési garanciával és ajándék tisztítással. 

Azonban készülékét is megvásárolhatja tőlünk, mivel a vásárlás is dokumentumokhoz kötött, a szállítás pedig problémás, főleg, ha multi split klímáról beszélünk. Ha mi szereljük fel klímáját, akkor ráadásul az első tisztítást ingyen végezzük. 

Multi split klíma szerelés
Multi split klíma karbantartás

Multi split klíma karbantartás

Minden klíma esetében, de a multi split klímák esetében azonban kiemelten fontos, hogy rendszeresen és alaposan karban legyenek tartva. Ennek hiányában akár olyan meghibásodást is elszenvedhetnek, melyek nem, vagy csak nagyon drágán javíthatók. Természetesen meg tudjuk szerelni a klímát, ha elromlik, de minek szereljük, ha a hiba megelőzhető? 

Cégünk Budapest egész területén vállalja multi split klímák karbantartását. Ezeket a munkálatokat is garanciával végezzük, mint ahogyan a többit is. A karbantartást ne hagyja a szezonra, mindenképp előtte legalább egy hónappal kerítsen sort rá, mert a tisztítatlan klíma megbetegedéseket okozhat, akkor is, ha csak tesztüzemre indítja be, hogy ellenőrizze a működését. 

Multi split klíma Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Multi split klíma - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463