Split klíma

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Split klíma

A Split klíma egyik legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy a nagy hőt és zajt generáló kompresszor a szabad ég alá lett száműzve, a vele járó összes kellemetlenséggel együtt. Így a lakás halkabb, a klíma pedig sokkal gazdaságosabban képes üzemelni.

Split klíma Split klíma

Split klíma

Rengeteg klímatípus közül válogathatunk már napjainkban. Hogy Gombóc Artúrt idézzük, mikor a csokoládékról beszél, van már kis klíma, nagy klíma, mobil klíma, oszlop klíma és így tovább, számtalan kivitelben klímásíthatunk már. Hogy milyen kivitelt választunk, egyrészt otthonunk, vagy a klimatizálni kívánt helység igényei és kialakítása szabhatja meg, azonban praktikussági és takarékossági okai is lehetnek a választásunknak. 

Mi most a Split klímát kívánjuk bemutatni kicsit közelebbről. Hogy miért? Mert az egyik legnépszerűbb klímatípus és nem csak Magyarországon, de a világon szinte mindenütt. Minek köszönheti ezt a népszerűséget, miben különbözik a többi készüléktől és egyáltalán.. Mi az a Split klíma?

Mi az a Split klíma?

A Split klíma legfőbb jellemzője, hogy több egységből épül egy rendszerré. Hogy ez adott esetben hány egységet jelent, azt az ingatlan alapmérete és elosztása szokta megszabni. A Split klíma áll egy kompresszorból és egy beltéri egységből. A klíma kompresszor a szabad ég alatt kap helyet, a beltéri egység pedig a lakásban van felszerelve. A külön részek csőrendszerrel vannak összeköttetésben.

Ha egy beltéri egység van felszerelve, akkor Mono Split klímáról beszélünk, amennyiben több, úgy Multi Split klímát említünk. Nagyjából 80-100 m2 alapterületig többnyire elég szokott lenni az egy egységgel szerelt Mono Split klíma felszerelése is, de ezt mindig az adott ingatlan és az abban élők igényei szabják meg. 

Split klíma
Split klíma

Miért takarékosabb a Split klíma?

A klíma kompresszor rengeteg hőt generál működés közben. Ez más típusú készülékek esetében mind a lakás levegőjét melegítené fel újra, miközben a klímát eleve azért kapcsoltuk be, mert melegünk volt. Ezzel kezdetét veszi az ördögi kör, hiszen a készülék a saját maga által termelt hőt is le kell, hogy hűtse, ezen még nagyobb erőbedobással igyekszik dolgozni, így még több hőt termel. A körnek sose lesz vége. Nem elég, hogy nem lesz kellemes hűvös, még a villanyszámla is okozhat kellemetlen meglepetést. A Split klíma esetében a hőt termelő kompresszor a szabadban van, ezért az általa generált hő nem a lakás levegőjét rontja. A beltéri egység így sokkal nagyobb eredménnyel és kisebb erőfeszítéssel éri ez a kívánt hőmérsékletet. 

Diszkrét elegancia és csendes működés

Viszont a kompresszor nem csak hőt termel, hanem zajt is. Méghozzá nem kevés zajt. Minél jobban dolgozik, annál több hőt és vele arányosan annál nagyobb zajt bocsájt ki. A Split klímák esetében a lakásban előforduló zajoktól is elköszönhetünk, mivel a kompresszor nem a beltérben zajong többé. A beltéri egység egy kifejezetten diszkrét megjelenésű és készülék, melynek rendkívül halk a működése. 

Split klíma telepítés Budapesten

Cégünk minden típusú, így Split klímák telepítését is vállalja. Magas színvonalon, rövid határidővel beszereljük klímáját Budapest egész területén. Ha nem biztos a választásában, vagy tanácsokra lenne szüksége, keressen fel minket, hiszen klímáját rajtunk keresztül is beszerezheti és a segítségünkkel könnyebben választja ki a megfelelő teljesítményű készüléket, mellyel a későbbiekben meg lesz elégedve. 

Budapest egész területén vállaljuk Split klímák telepítését, akár készülék beszerzéssel együtt is. Ha velünk szerelteti be klíma készülékét, 1 év szerelési garanciát adunk és az első karbantartásért nem kell fizetnie.

Split klíma
Split klíma

Vésni, vagy nem vésni, ez itt a kérdés

A klímák természetes velejárói a csövek, melyek az egységeket kötik össze és a kondenzvizet vezetik el. Ezeket a csöveket általában a falban szoktuk elvezetni, melyre rendkívül okos megoldás, ha felújítás, vagy építkezés során elvégeztetjük a klíma előcsövezést. Így egy szépen festett lakásban nem kell vésni. Apropó, vésés. Van lehetőség vésés nélkül elvezetni a csöveket, úgynevezett kábelvezetőkkel, azonban ez a megoldás sajnos nem túl elegáns. 

Ahhoz, hogy ne húzódjanak a falon se csövek, se kábelvezető sínek, sajnos a vésést javasoljuk, mely bár kellemetlen és némi utómunkálattal jár, de az eredmény magáért beszél majd. Cégünk klíma előcsövezést is vállal, melyre érdemes sort keríteni egy esetleges felújítás alkalmával.

Split klíma Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Split klíma - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463