Klíma tisztítás

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Klíma tisztítás

Cégünk leginkább Budapesten, de akár annak vonzáskörzetében is vállalja klímarendszerek teljes körű tisztítási munkálatait, akár karbantartás keretein belül, akár anélkül is. Munkánk minden esetben garanciális. Hívjon minket bizalommal!

Klíma tisztítás Klíma tisztítás

Klíma tisztítás Budapesten és vonzáskörzetében

Ne felejtse el klímáját időben kitisztíttatni! Klíma készülékhez mindig csak szakember nyúljon, hiszen ezek a berendezések rendkívül bonyolultak és kellő szakértelem hiányában sajnos akár tönkre is mehetnek. A klíma mindig egy nagy befektetés,  melyre vigyázni kell ahhoz,  hogy sok évig hűségesen tudjon minket szolgálni. 

A klímatisztítás is mint olyan, nagy szakértelmet igénylő folyamat, mely során egészen speciális szintű tisztításnak kell alávetni a készülék összes egységét. A lerakódott szennyeződések a klíma végét jelenthetik és az ilyen eredetű meghibásodások nem mindig javíthatóak. Ne bízza a szerencsére klímája sorsát, hívjon minket! Nem csak Budapesten, de annak vonzáskörzetében is vállaljuk klímakészülékek garanciális tisztítási munkálatait.

Miért fontos a klíma tisztítása?

Mint az előbb említettük, a klímatisztítás hiánya komoly gondokat vethet fel. Vizsgáljuk meg, milyen veszélyeket rejthet magában a tisztítás hiánya. Működés során, sőt, akár üzemen kívüli állapotban is rendkívül sokféle szennyeződés érheti mind a külső, mind a belső egységeket. Split klíma esetén a klímakompresszor a házon kívül helyezkedik el, ahol rendkívül nagy mértékben ki van téve a légköri szmog és szennyezettség kockázatának. Ez már önmagában is meglehetősen nagy probléma, mert minél több szennyeződés rakódik a kompresszorba, az annál nehezebben tud működni, ezáltal egyrészt nagyobb energiát használ el, másrészt pedig tönkremehet. 

Természetesen ezt sem kívánjuk, azonban ez még mindig a kisebbik probléma. A nagyobbik probléma az, hogy a beltéri egységben, illetve annak szűrő rendszereiben kifejezetten nagy kockázatot jelentő, komoly egészségkárosodást okozó mikroorganizmusok telepedhetnek meg ( és ezt általában meg is teszik...)Ezek a megtelepedő kórokozók veszélyes baktériumok, vírusok, gombák, sőt, akár penész is lehetnek, melyek porlasztott állapotban a légtérbe kerülve súlyos megbetegedéseket és akár allergiát is okozhatnak.

Klíma tisztítás
Klíma tisztítás

Hányszor kell a klímát tisztítani?

Klíma tisztítására évente általában legalább két alkalmat szoktunk javasolni, mivel egyre több olyan háztartás rendelkezik klíma készülékkel, akik nemcsak nyáron használják a berendezéseket, hanem télen is, vagy fűtés kiegészítésére, vagy pedig a fűtési rendszerek teljes kiváltására.  Mivel az ilyen otthonokban gyakran van bekapcsolva a klíma és ez az év bármely szakában történhet, egy tisztítás nem elegendő. Ahol csak és kizárólag nyáron, hűtésre alkalmazzák a klímát, ott természetesen elég lehet egy tisztítás is.

Mikor érdemes sort keríteni rá?

A klímák tisztításának is megvan a lehető legideálisabb szezonja, hiszen az ilyen nagytakarításra leginkább tavasszal és ősszel érdemes sort keríteni, amikor még nincsen klíma szezon. A szezon szó alatt általában a forró nyár jut eszébe az embereknek, azonban mivel egyre többen használják fűtésre klímájukat, ezért a hűvös hónapokban és beszélhetünk már szezonról. Ilyenkor kollégáink az átlagosnál elfoglaltabbak és természetesen mindenhova megpróbálunk a legrövidebb határidővel érkezni, azonban előfordulhat, hogy munkatársaink terheltsége miatt várni kell ránk. Mindenképp azt javasoljuk, hogy a nyári szezon előtt tavasszal, a téli fűtési szezon előtt pedig ősszel kerítenek sort a tisztításra ,mert ekkor sokkal rugalmasabban állnak kollégáink a rendelkezésükre.

Klíma tisztítás menete

klíma tisztítás során minden bel-, és kültéri egységet is alapos tisztításnak vetünk alá. A klímakompresszort gondosan portalanítjuk, ezt száraz tisztítási eljárásokkal tudjuk kivitelezni, mivel a kompresszor belsejét nem érheti folyadék. Minden lerakódott szennyezéstől megtisztítjuk, majd a beltéri egységet tisztítjuk át alaposan, ehhez speciális fertőtlenítő és gombaölő szereket használunk, melyeknek az a feladatuk, hogy a klímában megtelepedett kórokozókat maradéktalanul elpusztítsák. A tisztítás menete során az összes általunk elérhető helyre bőségesen felvisszük a speciális fertőtlenítőszert, majd elkezdjük járatni a készüléket, hogy működésének segítségével aztán mindenhova eljuthasson.

A fertőtlenítés ideje az alkalmazott szer hatóideje miatt körülbelül fél órát vesz igénybe. Minél rendszeresebben tisztítja klímáját, annál rövidebb időt vesz igénybe az időnkénti klímatisztítás, mivel nem mindegy hogy mennyi szennyeződéstől kell megtisztítani.

Klíma tisztítás
Klíma tisztítás

Klíma karbantartása

A tisztítás mellett érdemes az időnkénti karbantartást is megemlítenünk, mely legalább annyira fontos, mint a klíma rendszeres tisztítása. Természetesen klíma tisztítást rendelhet tőlünk külön, azonban ha már házhoz megyünk, érdemes a karbantartási munkálatokkal egy időben elvégezni a tisztítást is, mivel ez egyébként is a karbantartási munkálatoknak szerves részét képezi. 

A klíma karbantartás annyiban különbözik a klímatisztítástól, hogy a berendezés egyéb alkatrészei és elemei is ellenőrzésre kerülnek, ha szükséges valamelyiket cserélni, azt a helyszínen meg tudják oldani kollégáink. Érdemes leellenőrizni a gáz töltöttséget is, mely szintén a karbantartás egy részét képezi.

Klíma tisztítás Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Klíma tisztítás - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463