Klíma áthelyezés

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Klíma áthelyezés

A klíma áthelyezése egy speciális folyamat, mely áll egy szakszerű klíma leszerelésből és egy klíma beszerelésből. Mindkét folyamat hozzáértést igényel és engedélyekhez kötött munka, melyet hivatásos klímaszerelő szakember végezhet el.

Klíma áthelyezés Klíma áthelyezés

Klíma áthelyezés Budapesten

Magát a klíma áthelyezést egyszerű definiálni, mivel abból áll, hogy az egyik helyről leszereljük, majd a másik helyre beépítjük ugyanazt a klímát. Számtalan olyan ok felmerülhet, ami miatt szükségessé válhat egy klíma áthelyezése, az biztos, hogy érdemes előtte mérlegelni, mennyire fontos, vagy elkerülhetetlen maga az áthelyezés. Vannak olyan helyzetek, amikor nincs más választásunk, ugyanakkor előfordulhat, hogy mérlegelés után az ember úgy dönt, mégsem helyezheti át. 

Egyet érdemes leszögezni már az elején, klímát csak és kizárólag szakember helyezhet át. Cikkünkben bővebben kifejtjük, hogy miért. Cégünk Budapest összes kerületében természetesen vállalja a klíma készülékek szakszerű áthelyezését, amennyiben Ön úgy dönt, hogy ez elkerülhetetlen.

Mikor kell áthelyezni a klímát?

Mint azt korábban említettük, tényleg számtalan ok lehet, ami miatt szükségessé válhat a klíma áthelyezése. Lehet, hogy előzőleg nem megfelelően lett kiválasztva a klíma végleges helye és ezért nem megfelelően látja el a funkcióját. Lehetséges az is, hogy közben a lakást kihasználtságában állt elő változás, ezért jelenlegi helyén például közvetlenül ér minket a belőle kiáramló levegő.  Az is előfordulhat, hogy a lakásunkat szeretnénk belül átépíteni, vagy felújítani és emiatt a módosítás miatt új helyre szeretnénk majd visszaszerelni a klímát a munka végeztével. 

Akkor is szükségessé válhat az áthelyezés, hogyha bővíteni szeretnénk az ingatlant és a klímakompresszor ebben akadályoz minket, például garázs, melléképület, vagy lakószoba hozzáépítésében. Szimplán azért is dönthetünk az áthelyezés mellett, mert egy bútort vásárolnánk vagy építenénk be és a beltéri egység útban van. Mindegy is milyen okból válik szükségessé, érdemes mérlegelni, mert egy klíma áthelyezése elég nagy munka.

Klíma áthelyezés
Klíma áthelyezés

Hogy zajlik a klíma áthelyezés?

A klíma áthelyezése egy többlépcsős folyamat, mely áll egyszer is a klíma szakszerű leszereléséből és egy újbóli beépítésből. Ezen folyamatok mindegyike nagy hozzáértést igényel. Először a klíma készüléket kell szakszerűen üzemen kívül helyezni és leszerelni, itt mindennek megvan a maga sorrendje, melyet tartani kell ahhoz hogy a klíma később is használható legyen. A falba beépített csöveket ki kell vésni, majd az új helyükre újra véséssel tudnak bekerülni. Van ugyan lehetőség kábelvezető csatornákkal elvezetni a csöveket, azonban az sokkal kevésbé esztétikusabb, mint hogyha a falba diszkréten be vannak építve.

Miért fontos, hogy szakember végezze a klíma áthelyezést?

Mint minden klímát érintő kérdésben, az áthelyezésnél is rendkívül fontos az hogy csak hozzáértő szakember végezze el az első lépéstől kezdve. Egyrészt a gyártók abban az esetben biztosítják a teljes garanciaidőt, hogyha csak szakképzett klímaszerelő nyúl a klímához. Ennek is megvan az oka, ugyanis hozzáértés hiányában a legnagyobb jóindulattal is követhetünk el olyan hibákat, amelyek a klíma tönkremenetelét okozzák. 

Mennyi ideig tart a klíma áthelyezése?

Az, hogy mennyi ideig tart a klíma áthelyezése, nyilván több tényezőtől függ, viszont arról biztosíthatjuk, hogy rajtunk nem múlik. Kollégáink mindig minden munkát a lehető leggyorsabban igyekeznek kivitelezni. Ettől függetlenül rajtuk kívül álló okok befolyásolhatják a munka gyorsaságát. 

Minden esetben igyekszünk a lehető legrövidebb határidőkkel elvállalni a klímákkal kapcsolatos munkálatokat, éppígy a klíma áthelyezést is. Amennyiben a klíma visszaszereléssel nem kell egy felújítás munkálatait megvárni, akár 1 nap alatt áthelyezhető a klíma.

Klíma áthelyezés
Klíma áthelyezés

Ha szükséges az áthelyezés, mikor érdemes azt elvégeztetni?

Természetesen bármikor áthelyezzük klímáját, amennyiben erre Ön igényt tart, azonban vannak olyan időszakok, amikor kollégáink kissé elfoglaltabbak, mint általában. Ilyen időszak a nyári klíma szezon, amikor a nagy forróságban rengeteg helyre riasztják őket. Ebben az esetben is számíthat ránk, azonban ha van rá lehetősége, inkább csendesebb időszakban helyeztesse át a klímát, amikor kollégáink valószínűleg még rövidebb határidővel tudnak az Ön rendelkezésére állni. A felújítási munkálatokon belül akkor érdemes a klímát leszereltetni és áthelyeztetni, amikor a véséssel nem okozunk kárt a frissen felújított, esetleg szépen lefestett falakban, mivel a csövek falból való kiemelése és máshova beépítése minden esetben felbontással jár. Kivéve, ha beépítésnél a kábelvezető csatorna megoldását választja, azonban ez kevésbé esztétikus látványt mutat. 

Ha Ön mérlegelte és úgy találja hogy feltétlenül szükséges áthelyezni klímáját, keressen minket bizalommal. Minden munkánkat garanciálisan végezzük el, így a klíma áthelyezést is.

Klíma áthelyezés Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Klíma áthelyezés - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463