Klíma szivárgásvizsgálat

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Klíma szivárgásvizsgálat

A klíma szivárgásvizsgálat a legtöbb készülék esetében kötelező, ezt egy rendelet is kimondja. Ahhoz, hogy Ön el tudja dönteni, hogy klímáját érinti-e, érdemes az alábbi cikkünket elolvasnia. Kollégáink is segítséget tudnak nyújtani a kérdésben.

Klíma szivárgásvizsgálat Klíma szivárgásvizsgálat

Klíma szivárgásvizsgálat Budapesten

Klíma szivárgásvizsgálat alatt azt értjük, amikor a szakemberek megvizsgálják, hogy a hűtőrendszer milyen mértékben szivárog. Elsőre ez furcsán hangzik és joggal kérdezheti, miért ezek szivárognak? A válasz igen. Minden gázzal üzemelő hűtőrendszer szivárog valamilyen mértékben, azonban nem mindegy hogy mennyire. 

A megengedett mérték 1- 3% töltet szivárgás. Ha ennél több gáz szivárog el a hűtő rendszerből, az a környezetnek, a klímakészüléknek és senkinek sem jó. Ez esetben valószínűleg javítani kell a készüléket, egyrészt azért, mert a szivárgó gáz környezetkárosító hatású lehet, másrészt, ha kevesebb gázzal üzemel a készülék, kevésbé hatékony.

Milyen gáz található a klíma készülékben?

A klíma készülékekben úgynevezett F-gázok találhatók, melyek részlegesen fluorozott szénhidrogének és perfluor-karbonok más néven HFC és PFC gázok, valamint emellett tartalmaznak SF6 gázt, vagyis kénhexafluoridokat. Az ezredfordulóig az ózonrétegre rendkívül káros CFC és HCFC gázokat alkalmaztak, azonban rájöttek, hogy mennyire veszélyes. Az F-gázok már nem károsítják az ózont, szinte nem gyúlékonyak, a mérgezés szintjük nagyon alacsony elődeikkel szemben, ugyanakkor a globális felmelegedési rátájuk magas, emiatt kötelező a klímák szivárgás vizsgálata. 

Az F-gázokat számos helyen alkalmazzák, például klímaberendezéseknél, szigetelőanyagoknál és más ipari jellegű termékeknél.

Klíma szivárgásvizsgálat
Klíma szivárgásvizsgálat

Kötelező szivárgásvizsgálat

Rendelet szabályozza a kötelező szivárgás vizsgálatot. 2006 első felében az Európai Bizottság és az Európai Parlament valamint az EU tagállamok közösen fogadták el az F-gáz rendeletet, vagyis "az Európai Parlament és a Tanács rendelete egyes fluortartalmú üvegházhatású gázokról" nevű rendeletet.

Mely klímákat érinti a kötelező szivárgásvizsgálat?

Azokat a klímákat hőszivattyúkat és hűtőket érinti a rendelet amelyek 3 kg-nál hermetikusan zárt rendszernél 6 kg-nál több hűtőközeget tartalmaznak, melyek fluortartalmú F-gázokból állnak össze. Javarészt az ilyen típusú készülékeket kötelező szivárgásvizsgálatnak alárendelni. Ezek a berendezések általában 10-12 kW teljesítményűek és 3 kg-nál nagyobb a hűtőközegük. Amelyek ebbe a csoportba tartoznak, azokra biztosan igaz a rendelet. Amennyiben nem biztos hogy az Ön készülékét érinti-e, úgy a címke ellenőrzésével ezt megállapíthatja, mert kötelező rajta feltüntetni. Természetesen kollégáink is tudnak Önnek segíteni abban, hogy az Ön készülékére vonatkozik-e ez a rendelet.

Ki végezheti a szivárgásvizsgálatot?

Klíma szivárgásvizsgálatot csak olyan szakember végezhet, aki a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságtól rendelkezik az ehhez szükséges okiratokkal, regisztrációval és hivatalos tanúsítvánnyal. Kollégáink mindegyike birtokában van ezeknek az engedélyeknek és szakszerűen ellenőrzik klímája szivárgásmentességét.

Szivárgásvizsgálatot csak hivatalos szakember végezhet, természetesen Ön ebben is számíthat ránk!

Klíma szivárgásvizsgálat
Klíma szivárgásvizsgálat

Mikor kell klíma szivárgásvizsgálatot végezni?

Klíma szivárgásvizsgálatot minden karbantartás alkalmával végeznek kollégáink, azonban karbantartási munkálatokon kívül is szükséges lehet a gáztöltet mennyiségét ellenőrizni. Amennyiben azt tapasztalja, hogy klímája hatékonysága csökken, elsőként gyanakodjon a gáz elillanására. Ebben az esetben azonnal érdemes szakembert hívni, hogy le tudja ellenőrizni a klíma szivárgásmentességét. Amennyiben szükséges, pótolja a hiányok hiányzó gázt, ha pedig a készülék szivárog, természetesen ebben az esetben javítást igényel. 

Ha a hiba javítható, azt kollégáink ki tudják küszöbölni, azonban gázfeltöltés nem történhet szivárgásmentesség vizsgálat nélkül.

Klíma szivárgásvizsgálat Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Klíma szivárgásvizsgálat - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463