Mobilklíma vagy split klíma?

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Mobilklíma vagy split klíma?

A mobilklíma sokszor kényszermegoldás. Vannak ugyanis olyan típusú épületek, melyek műemlék jellegük miatt nem engedik, hogy homlokzati módosításokat végezzenek rajtuk. Minden más esetben a split klíma azonban jobb választás lehet.

Mobilklíma vagy split klíma? Mobilklíma vagy split klíma?

Mobilklíma vagy split klíma?

A kérdés jogos. Van, aki a régi, jól bevált, költöztethető mobil klímákra esküszik. Könnyű beüzemelni, nem kell hozzá szakértőt hívni, szinte csak a meleg levegő elvezetéséről kell gondoskodni. Ha nyaralni megyünk, könnyedén magunkkal vihetjük, abba a helységbe tesszük, ahol éppen szükség van rá. Más azonban a split klímára esküszik, mert halk és kevésbé zavaró a jelenléte.

A mobilklímával ellentétben, ami elég hangos. Ráadásul a meleg levegő elvezetéséhez minden helységben kellene egy nyílás, melyet eltakarunk, mikor épp nem használjuk. Ha több készüléket veszünk, a zaj is nagyobb lesz. Mi alapján válasszunk akkor? Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, elsőként tegyük tisztába, mi az a split klíma?

Mi az a split klíma?

A split szó jelentése, szétosztott. A készüléktípus találó módon ezt az elnevezést kapta, nem véletlenül. A split klímák ugyanis több egységből állnak. Egy kompresszor, mely a szabad ég alatt van felszerelve és egy beltéri egység, mely a lakásban. A kompresszor zaja házon kívül, az általa termelt hő szintén. 

Mivel a hő is az utcára távozik, így a beltéri egység gazdaságosan üzemelhet, nem kell ugyanazt a levegőt többször lehűtenie. Kompresszor nélküli tulajdonságának köszönhetően jóval kisebb és csinosabb is lett. Olyat is választhatunk, mely beleolvad a környezetbe, de vannak már olyan modellek is, melyek akár a lakás díszeként is szolgálhatnak Azonban nem mindig választhatjuk a split klímát. 

Mobilklíma vagy split klíma?
Mobilklíma vagy split klíma?

Ha van választásunk

Előfordulhatnak ugyanis olyan tényezők, melyek nagy mértékben befolyásolhatják azt, hogy milyen készüléket tudunk választani. Ilyen például, ha nincs olyan felület, ahova a kültéri egységet fel tudjuk helyezni. Hogy értjük ezt? Hiszen minden háznak van fala! 

Műemlék típusú épületeket érintő szabályozások

Azonban nem mindegyikre tehetünk kompresszort. Ugyanis a műemlék típusú épületeken többnyire tilos bármilyen homlokzati módosítást végezni. Magyarország gyönyörű, Budapestről nem is beszélve. Szebbnél szebb épületek sorakoznak a belvárosban, némelyik szinte építészeti csoda. Éppen ez a gond néha, hogy rengeteg műemlék típusú épületben laknak, ám attól, hogy gyönyörű az épület, a kánikula nem tesz kivételt. A szép házban lakókat sem kíméli meg a hőgutától. Ahhoz, hogy Ön megtudja, vajon arra az épületre szerelhető-e klíma berendezés, a helyi önkormányzattól tud felvilágosítást kérni. Higgye el, nem Ön lesz az első, aki ilyen kérdéssel keresi meg őket. 

Klíma karbantartása

A karbantartás fontossága azonban nem osztható típusra, mivel minden klímát rendkívül fontos rendszeresen karbantartani. Mind a mobil, mind a split klímák esetében, de bármely más típust sorolhatunk ide, a rendszeres karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy a készülék megbízhatóan üzemeljen. A karbantartás során nem csak a szűrőket kell kitisztítani és fertőtleníteni. Emellett ugyanis fontos, hogy a kompresszor is ki legyen takarítva, mivel ennek hiányában bármilyen klímánk is lehet, sajnos tönkremehet. 

A karbantartás során kezeljük a kompresszort, a szűrőrendszert, ellenőrizzük a gáztöltöttség mértékét és amennyiben nem tapasztalunk szivárgást, elvégezzük a szükséges töltést is. Ezek egyike sem elhanyagolható a karbantartás során. 

Klíma karbantartása
Klímaszerelés Budapest

Klímaszerelés Budapest

Bármilyen klímát is választ, szüksége lehet szakemberre. Mobilklíma esetén ugyan nem lenne előírás a szakember közreműködése, azonban a kivezetett meleg levegőről ugyanúgy gondoskodni kell, ehhez pedig érdemes szakember segítését kérnie. Split klímát viszont csak olyan klímaszerelő telepíthet, aki birtokában van az ehhez szükséges engedélyeknek, melyet igazolvány felmutatásával kell hogy tudjon igazolni, ha erre kérik. 

A mi alkalmazásunkban álló klímaszerelők mindegyike hivatásos szakember, akiknek a munkájára minden alkalommal garanciát vállalunk. Ezen felül, ha velünk szerelteti be a klímáját, akkor bizalmáért cserébe egy teljes év szerelési garanciával és egy ingyenes tisztítással kedveskedünk Önnek.

Mobilklíma vagy split klíma? Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Mobilklíma vagy split klíma? - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463