Klíma működése

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Klíma működése

A klíma hasonló elven hűt, mint ahogy a testünkön létrejövő párolgás hőt von el, vagyis lehűti a felhevült testünket. A klíma is ezt csinálja, a benne található alkatrészek pedig gondoskodnak arról, hogy ez hasznosuljon otthonunkban.

Klíma működése Klíma működése

Klíma működése

Teljesen természetes az, hogy az ember szeretné tudni azt, hogy a klíma, amit megvásárol az otthonába, vajon hogyan működik. Ez az emberek egy megszokott igénye, hisze szeretünk tisztában lenni azzal, hogy mi hogyan üzemel a környezetünkben, esetlegesen mivel járhat a működése. 

Egyszerű és érthető formában igyekszünk egy kis segítséget nyújtani most ahhoz, hogy megértsék, mitől is hűt a légkondi.

Mitől hűt a klíma?

A klíma valójában egy olyan készülék, mely valójában ugyanazon az elven működik, ahogyan a testünk is hűti magát, mégpedig párologtatással. A testünk is elkezd izzadni, majd ez a víz, mikor elpárolog, az hőt von el a szervezettől, így hűt. Ezt fedezték fel már az ókorban is és kezdték el alkalmazni az élet különböző területein. A klímák is hasonló elven működnek, csak többszörös szinten modernizálva magát a folyamatot. 

A klíma valójában olyan hűtőközeget tartalmaz, melynek rendkívül alacsony a forráspontja. Ezt nevezzük a klímában található gáznak. Attól, hogy bizonyos légköri nyomás mellett azonnal gázneművé válik, megfelelő tömörítettség mellett azonban cseppfolyós hűtőközeget alkot. Ennek a forgatásával, a klíma különböző alkatrészei közötti áramoltatással és a hűtőközeg természetes fizikai viselkedésével érjük el a hűtő hatást. A klíma alkatrészei gondoskodnak arról, hogy a mefelelő helyen párologjon, vagyis hőt vonjon el a közeg, majd ezután újra cseppfolyóssá alakuljon. 

Mitől hűt a klíma?
Miből áll egy klíma?

Miből áll egy klíma?

A legfontosabb szerepet ebben a folyamatban a kondenzátor, a kompresszor és az elpárologtató végzi el. A kompresszor felelős azért, hogy a rendszer működésbe lépjen. Az elpárologtatóban a beltéri egységben található folyadék párolog el, melyet a kompresszor nyomása szállít tovább. A kondenzátorban újra cseppfolyóssá alakul, majd a kompresszor segítségével a folyamat ismétlődik. 

De hogyan működik akkor mindez a klímában?

A fojtás alatt álló gőz kis mennyiségben képes csak áramlani. Mikor ehhez a fojtáshoz ér a gőz, olyan kis mennyiségben képes áthaladni rajta, hogy párologni kezd. Ez hőt von el, így képes a klíma hűteni. Ezt követően szívja el a kompresszor, ami következtében a nagy nyomás hatására felforrósodik és lehűlés után lesz újra cseppfolyós. Majd a folyamat indul elölről. 

Hűtő fűtő klíma működése

A fűtő klíma épp ugyanígy működik, annyi különbséggel, hogy ott a folyamat megfordítható. Mivel hűtés közben is keletkezik hő, csak nem az hasznosul, így ha megfordítjuk a folyamatot, akkor rögtön látjuk, hogy miért képes fűteni is. Mert úgy van kialakítva, hogy a keletkezett hőt is tudja hasznosítani. 

A mai inverteres klímák már profin képesek kiváltani akár egész fűtésrendszerünket. Modern működési elvüknek köszönhetően rendkívül gazdaságosan üzemeltethetők. 

Hűtő fűtő klíma működése
Klíma működése

Mobil klíma működési elve

Egyre kevesebben választanak mobil klímát, mivel a split klíma sokkal praktikusabb, azonban nem mindenkinek van lehetősége beköttetni. Aki például műemlék típusú épületben él, annak tilos homlokzati módosításokat végezni, ami miatt nincs más lehetősége, mint mobil klímát vásárolni. A mobil klíma is ugyanezen az elven működik, azonban ott a hő elvezetése más módon történik. A mobil klímák esetében az elvezetésről egy ventilátor gondoskodik és többnyire az ablakon át van kivezetve a szabadba a fölösleges hő. 

Amennyiben klímát szeretne, keressen fel minket bizalommal. Bármilyen klímát is választ, mi bármelyiket fel, vagy beszereljük Önnek, garanciális feltételekkel. 

Klíma működése Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Klíma működése - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463