Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről

Milyen klímát válasszunk, hova kerülhet fel a kültéri egység, milyen szabályozások vannak érvényben ezzel kapcsolatban? Miért kiemelten fontos a karbantartás és a tisztítás, valamint eloszlatjuk a klímától való félelmét is, hisz a klíma jó dolog.

Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről

A klímaszerelés menete

A klímaszerelés menetének legelső fázisa az, amikor kiválasztjuk a megfelelő klímát egy adott ingatlanba, majd minden fizikai törvényt és szabályozást figyelembe véve megállapítjuk, hogy a klíma egységei hova legyenek felszerelve. Ez is kihívás rendszerint, hiszen területileg eltérő szabályozások vannak érvényben a homlokzati módosításokkal kapcsolatban, ráadásul bizony a szomszédokkal való jó kapcsolatra is törekedni szükséges, így sok befolyásoló tényező van, ami behatárolja, hogy egy klímát és annak kültéri egységét hova szabad szerelni.

Szerencsére azonban kollégáink jártasak ezekben a dolgokban, így a segítségükkel történő helymeghatározás után felszerelésre kerülhetnek a bel-, és a kültéri egységek, valamint az ezeket összekötő vegytiszta rézcsővel történő összekötés. A kültéri egység fali klímatartó konzol és rezgéscsillapító gumibak segítségével kerül felhelyezésre. Ezt követően szakembereink vákuumozzák a rendszert, majd azt feltöltik a hűtőközeggel. Egy próbaüzem alkalmával mérőműszerek segítségével ellenőrzik annak helyes működését, majd megtanítják Önnek a helyes használatot.

Hogy tudom a klíma élettartamát megnövelni?

Bármilyen modern és magas minőségű klímát veszünk, az sajnos egy szerkezet, mely kellő odafigyelés hiányában nem tarthat örökké. Éppúgy, mint egy autót, ezt a finommechanikai berendezést is rendszeres karbantartásnak kell alávetni.

Ezeket a folyamatokat tulajdonképpen nevezhetjük a klímák kötelező szervizének is, ráadásul érdemes tisztában lennünk azzal, hogy bármilyen meghibásodás esetén akkor tudjuk érvényesíteni a garanciánkat, ha a készülék megkapta ami neki jár, vagyis a rendszeres karbantartási munkálatok el lettek végeztetve rajta. Végeztetve, hiszen nem végezheti el akárki ezeket a munkálatokat, éppúgy, mint a felszerelés esetében is, csak szakember kezelheti az F-gázokat tartalmazó hűtőközeggel üzemelő készülékeket.

Hogy zajlik a karbantartás?
Hogy zajlik a karbantartás?

A klíma legnagyobb ellensége

Ejtsünk azonban szót arról is, hogy miért is annyira fontos maga a karbantartás. A klíma hihetetlen mennyiségű levegőtömeget mozgat meg működése során, mely sajnos rengeteg szennyeződést hoz magával, gondoljunk csak a sűrűn előforduló szmog-riadókra. Nos, a légkondi legnagyobb ellensége a lerakódott szennyeződés, mely a kompresszort is és a hőcserélőt is tönkreteheti.

Hogy zajlik a karbantartás?

Karbantartás során a klíma összes alkatrésze és eleme átfogó ellenőrzésen esik át. A vizsgálat során ellenőrizzük a cseppvíz hálózatot, az elektromos egységeket, azok bekötésének állapotát, a nyomás értékeket, a gáz töltöttségi szintet és a hőfokot is vizsgáljuk. A beltéri egységet speciális vegyszerrel fertőtlenítjük, a kültéri egységet pedig megtisztítjuk a lerakódott szennyeződésektől, a hőcserélő felületét is beleértve. Karbantartás során is tesztüzemelésnek vetjük alá a berendezést.

Tisztítás hiányában milyen betegségeket okozhat a klíma?

A klíma belső szűrő rendszereiben sok más eredetű szennyeződés mellett képesek megtelepedni az egészségre kifejezetten ártalmas mikroorganizmusok, melyek vírusok, baktériumok, de akár gombák is lehetnek. Mivel a lakás levegője általában kellemesen párás és meleg, így kiváló életteret biztosít ezeknek a kórokozóknak, melyek ezt kihasználva elszaporodnak.

A lakás légterébe kerülve súlyos tüdőgyulladást, legionellózist, asztmát és allergiát is okozhatnak, de emellett más súlyos felső légúti megbetegedésekért is felelőssé tehetők. 

Tisztítás hiányában milyen betegségeket okozhat a klíma?
Veszélyesek a klímák?

Veszélyesek a klímák?

Azonban ezt a sok kockázatot hallva úgy gondolják, inkább nem vállalnak kockázatot, nem mernek klímát vásárolni. Ezt az aggodalmat azonban nyugodt lelkiismerettel oszlatjuk, mivel a rendszeresen tisztított klímák teljesen veszélytelenek. Érdemes viszont annyi információval kiegészítenünk ezt, hogy a házilag történő tisztítás veszélyes, mert nem eredményez teljes fertőtlenítést.

Összefoglalva a klímák nem veszélyes berendezések, azonban kiemelt figyelmet szükséges fordítani a szakszerű tisztításra és a karbantartásra, ám ezzel nem csak egészségünket, hanem a klímát is megvédhetjük. A klímákat olyan hőfokon szabad alkalmazni, amely meghűléssel sem veszélyezteti családtagjaink, vagy kollégáink egészségét, azonban ha ezekre odafigyelünk, akkor teljesen veszélytelen a működtetése.

Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Hasznos tudnivalók a klímaszerelésről - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463