Klíma szerelés házilag

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Klíma szerelés házilag

Sokan olyan automatikusan állnának neki klímát szerelni, ahogyan a szekrényben a leszakadt polc esetében. Azonban klímát nem szerelhet akárki, se fel, se pedig meg. Még a vásárláshoz is hivatalos papírokra lesz szükségünk, mert anélkül nem kapunk.

Klíma szerelés házilag Klíma szerelés házilag

Klíma szerelés házilag

Rengetegen gondolják úgy, ha meghibásodik egy berendezésük, hogy csak akkor hívnak szakembert, ha saját maguk nem tudják orvosolni a bajt. Természetesen vannak is a háztartásunkban olyan készülékek, amik esetében ez még belefér, viszont ez nem mondható el minden eszközről, amit a mindennapok során használunk. 

Vannak viszont olyan háztartási eszközök, vagy berendezések, melyeknél nyilvánvaló, hogy szerelőt hívunk, mivel hozzájuk nyúlni veszélyes is lehet, vagy többet ártunk vele, mint amennyit használnánk. Többek között a klíma is egy olyan berendezés, amit nem érdemes házilag javítgatni, de nem csak azért, mert a klíma egy érzékeny berendezés. Az alábbi pontokban végigvesszük, hogy mit szabad csinálni és mit nem a klímával házilag, valamint hogy mi az, ami még belefér, ha saját magunk is tennénk érte valamit. 

Ki szerelheti fel a klímát?

A klímát csak és kizárólag olyan szakember szerelheti fel, aki szakképzett klímaszerelő, ám még ez sem minden. Ennek a szerelőnek rendelkeznie kell egy, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által kiállított engedéllyel és a hozzá kapcsolódó regisztrációval ahhoz, hogy hivatalosan klímát telepíthessen. Ha nem biztos abban, hogy az Ön által ismert szerelőnek ez a birtokában van, akkor ne féljen rákérdezni és az erre jogosító igazolványát elkérni. 

Természetesen a mi munkatársaink mindegyike megbízható és engedéllyel rendelkező szakember, akikre minden tekintetben garanciát vállalunk. Ha Önnek sem mindegy, hogy milyen idegen embert enged be az otthonába és az elvégzett munka milyen színvonalú lesz, akkor ne kísérletezzen, hívjon egyből minket, mert bennünk biztos, hogy nem fog csalódni, ha mégis, azt csak pozitív értelemben.

Klíma szerelés házilag
Klíma szerelés házilag

Klímavásárlás szabályai

Lehet, hogy Ön régebben vásárolt klímáját cserélné most le, de meglepetten tapasztalja, hogy már nem úgy működik a klíma vásárlás, mint akkoriban. Ennek oka van. A gyártók és a forgalmazók megelégelték azt, hogy az ügyfelek megvásárolt klímáikat hazavitték, majd házilag, saját kezűleg kezdték el felszerelni, majd ha valami hiba történt ebből kifolyólag, akkor garanciát próbáltak érvényesíteni. Ráadásul a klímák az üvegház hatásra nagymértékben ható F-gázokkal vannak töltve, amit nem mindegy, hogy hányan eregetnek bele a légkörbe egy-egy nyári hónap alkalmával azért, mert nem értenek a klímához.  

Végfelhasználói tanúsítvány

A vásárláshoz szükséges dokumentumot nevezzük így. Arról hivatott biztosítani mind a gyártót, mind a forgalmazót, hogy a klímát hozzáértő, engedéllyel rendelkező szakember fogja beszerelni. Ezt nem tudjuk a netről letölteni. Ahhoz, hogy ilyen papírt kapjunk, "le kell szerződnünk" egy klímaszerelő céggel, akinek jogában áll ilyet kiállítani. Ez a biztosíték, hogy tényleg Ők fogják elvégezni a szerelést. 

Megjavíthatjuk házilag?

A kérdésre a válasz egészen egyszerű: NEM! Ugyanazon okokból, mint ami miatt a vásárlás szabályai is nagymértékben szigorodtak és amiért már csak engedéllyel rendelkező szerelők telepíthetik a készüléket. Valójában nem is érdemes, mert egy klíma bonyolultabb szerkezet annál, mint elsőre gondolnánk, még kárt is tehetünk benne, el is romolhat véglegesen. 

Ráadásul a gyári garanciát is elveszítjük, hogyha magunk, vagy a szomszéd belepiszkál, mert ezt a brand-ek már nagyon szigorúan kezelik. 

Klíma szerelés házilag
Klímatisztítás házilag

Klímatisztítás házilag? 

A tisztítás bizonyos módja az egyetlen, amit részben magunk is elvégezhetünk, azonban erről érdemes tudni pár dolgot. Vannak különféle spray-k és oldatok, melyeket magunk is beszerezhetünk ahhoz, hogy némileg megtisztítsuk a készüléket. Azonban életbevágóan fontos erről azt elmondanunk, hogy bár elveszik a klíma esetlegesen fáradt szagát, de azokat a baktériumokat, vírusokat esetleg gombákat, amik akár életveszélyes megbetegedéseket is okozhatnak ( főleg gyermekek és idősek esetében), nem irtják ki ezek a szerek megfelelő mértékben. 

Így azt javasoljuk, hogy még egy alapszintű tisztításnak se álljon neki házilag, mert abban a nyugodt tudatban indítja majd be a készüléket, hogy minden rendben lesz, közben sorra lesznek a családtagjai, gyermekei betegek légiós betegség, vagy súlyos, krónikus tüdőgyulladás által, melyek rájuk nézve akár életveszélyesek is lehetnek. Ha tisztításra van szüksége ne várjon, hívjon minket! 

Klíma szerelés házilag Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Klíma szerelés házilag - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463