Klíma kompresszor szerelés

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Klíma kompresszor szerelés

Sajnos ritka, hogy a klíma akkor hibásodik meg, mikor amúgy sem nagyon lenne rá szükség. Ha így lenne se vennénk észre. Azonban mikor a legnagyobb hőség tombol, jól esne a hűvös lakásba menekülni és borzasztó lehangoló, ha a lakás is forró szauna.

Klíma kompresszor szerelés Klíma kompresszor szerelés

Klíma kompresszor szerelés

A klíma kompresszor a készülék lelke. Ha az meghibásodik, az egész rendszer megadja magát, hiszen az egész készüléknek az a mozgatórugója. Éppen ezért a legnagyobb odafigyelést igénylő alkatrésze is, hiszen amilyen fontos részt vállal a működés során, annyira rá vagyunk utalva. 

Azonban ha már megvan a baj, érdemes felismerni, hogy kompresszor meghibásodás áll a háttérben, az esetleges okait sem árt feltérképezni, hiszen akkor talán a jövőben elkerülhetjük a hasonló eseteket. Ha azt tapasztalja, hogy a klíma nem működik megfelelően, akkor lehetséges, hogy a kompresszor meghibásodása áll a háttérben. 

Kompresszor meghibásodás jelei

Ha egy klíma meghibásodik, azt elég gyorsan észre lehet venni. Főleg a nyári melegben, mikor arra számít egy fárasztó nap után, hogy a kellemesen hűvös lakásba hazaérve hűsölhet, ezzel ellentétben fullasztó meleg fogadja otthon. A legtöbb klímán van hibajelző led sor. Elsőként ezt érdemes leellenőrizni, esetleg lefényképezni. 

Mikor gyanakodjunk kompresszor eredetű hibára? Ha a motor nem indul be, akkor egészen biztos, hogy ez a hiba oka, ám nem minden esetben ilyen egyértelmű. Előfordul, hogy a készülék gyakran ki-be kapcsol, vagy indítás után rövidesen leáll. Ezekben az esetekben kollégáink elsősorban a kompresszor meghibásodására szoktak gyanakodni.

Klíma kompresszor javítás Budapesten
Klíma kompresszor javítás Budapesten

Karbantartással elkerülhető

Azt azonban érdemes tudni, hogy megfelelő karbantartással, amit rendszeresen elvégeztetünk a készülékünkön, a kompresszor meghibásodása is elkerülhető lenne. Még a mai napig szomorúan tapasztaljuk, hogy nagyon sokan halogatják a karbantartást, utána pedig minket hívnak, mert meghibásodik a készülék. Természetesen szívesen megjavítjuk a klímát és a kompresszort is, azonban fontosnak tartjuk tudatni azt, hogy a karbantartás ára sokkal kedvezőbb, mint egy klíma kompresszor csere költségei. 

Kompresszor típusok

Megkülönböztetünk rotációs, dugattyús, spirál és változó sebességű kompresszorokat. A rotációs kompresszor leggyakrabban az ablak klímákban és egyes központi klímákban található. Ez a készülék elég olcsó és tartós. A dugattyús kompresszort többnyire az alacsony hatékonyságú osztott klímaberendezéseknél alkalmazzák. Elég olcsón beszerezhetők, de nem túl tartósak. A spirál kompresszor a leghatékonyabb, melyet a nagyobb teljesítményű készülékekben alkalmaznak. Az áruk, de szerencsére vele együtt a megbízhatóságuk is magasabb. A változó sebességű kompresszorok (VSD), melyeket inverteres hajtónak is neveznek, többnyire a csúcskategóriás nagy teljesítményű klímákban található. A legdrágább típusba soroljuk. 

Ki végezze el a javítást, ha már baj van?

Bármilyen meghibásodás esetén érdemes szakemberhez fordulnia, hiszen ennek hiányában a gyári garanciát is megvonhatják. Sok önjelölt szakember vállal klíma javítást, azonban ezt valós tudás és gyakorlat nélkül teszik. A klíma és a kompresszor is, érzékeny szerkezetek, melyek könnyen meghibásodnak, ha nem olyan szereli őket, aki ért hozzá. 

A gyári garanciát is elveszítheti, ha saját maga, vagy a szomszéd Pista bácsi kezdi el a klímát javítani. Ez azonban majdnem a kisebbik baj, a nagyobb veszély az, hogy a klíma olyan meghibásodást szenvedhet el, mely nem biztos, hogy javítható.

Klíma kompresszor javítás Budapesten
Klíma kompresszor javítás Budapesten

Klíma kompresszor javítás Budapesten

Budapest összes kerületében, díjtalan kiszállással vállaljuk klímakészülékek javítását, szervizelését. Bármilyen eredetű meghibásodásról legyen szó, felkészülten érkezünk és nagy tapasztalatunknak köszönhetően valószínűleg pillanatok alatt helyreállítjuk a hibát. 

A klímák javítását márkafüggetlenül vállaljuk, mivel olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akik minden valaha Magyarországon forgalmazott típust pontosan ismernek. Azonban minden típusnak eltérő alkatrészei vannak, ezért kérjük, segítse azzal munkánkat, hogy hibabejelentés során bediktálja, hogy milyen típusú a készülék és milyen tüneteket tapasztalt, így kollégáink eleve felkészültebben tudnak a helyszínre érkezni, hogy mielőbb elhárítsák a hibát. 

Klíma kompresszor szerelés Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Klíma kompresszor szerelés - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463