Dual klíma

  1. Klímaszerelés Budapesten és környékén
  2. Dual klíma

A Dual klíma a Split klímák családjába tartozó, két beltéri egységgel és egy kültéri klíma kompresszorral szerelt Split klíma változat. Akkor lehet szükség két beltéri egységre, ha nagy a lakás, vagy esetleg többszintes az épület.

Dual klíma Dual klíma

Mi az a Dual klíma? 

A Dual klíma elnevezés arra utal, hogy a Split klíma hány beltéri egységgel van szerelve. A Mono Split klíma azt jelenti, hogy egy kültéri és egy beltéri egység van. Ahol egynél több beltéri egység található, azt Multi Split klímának nevezzük, ezen belül pedig a Dual klíma az, ahol 2 darab beltéri egység csatlakozik 1 kültéri klíma kompresszorhoz. 

A Split klímák pozitív tulajdonsága, hogy a nagyon zajos működéssel és magas hőtermeléssel üzemelő klíma kompresszor a szabad ég alatt kapott helyet, így a lakásban a beltéri egységek már csendes működéssel, kisebb kialakítással diszkréten beleolvadhatnak a környezetbe. Mivel a kompresszor által termelt hő sem a lakás levegőjébe áramlik, így azt nem kell újra és újra visszahűtenie a klímának, ezáltal sokkal gazdaságosabban működik azoknál a modelleknél, ahol a kompresszor is a lakásban kapott helyet. 

Mikor van szükség Dual klímára?

Dual klímára több esetben szükség lehet. Elsősorban akkor, ha lakásunk nagyobb, mint 100 m2. Ugyanis 80-100 m2 körüli lakás klimatizálására elég lehet egy beltéri egység, viszont ha ennél nagyobb az alapterület, akkor nem biztos, hogy egy készülék el fogja tudni látni a lakás hűtését eredményesen. A másik ok az elrendezés lehet, ugyanis ha például kétszintes családi házban élünk, akkor indokolttá válhat 2 db beltéri egységet beszerelni. 

Ezen kívül még akkor szoktuk javasolni a Dual Split klíma beszerelését, hogyha nem csak nyáron, hanem télen, vagyis fűtésre is szeretnék használni a klímarendszert. Ebben az esetben elrendezéstől és alapterülettől függően indokolt lehet a 2 beltéri egység használata, hogy energiatakarékosan tudjuk a rendszert használni, melyek inverteres klímák esetében már önálló fűtésre is alkalmasak, nem csak kiegészítésre. 

Dual klíma szerelés garanciával
Dual klíma szerelés garanciával

Ki szerelheti be a Dual klímát? 

Mint minden klíma készüléket, a Dual klímát is csak olyan szakember szerelheti be, aki a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által kiállított engedéllyel és regisztrációval rendelkezik. Ez ugyanígy igaz a klímákat érintő utómunkálatokra, mint pl. karbantartás, vagy javítási munkálatok. Ennek hiányában előfordulhat, hogy megvonják a készülék garanciáját. 

Végfelhasználói tanúsítvány

A hivatalos végfelhasználói tanúsítvány biztosítja a gyártót és a forgalmazót arról, hogy a beszerelés tényleg ilyen módon fog megtörténni. Végfelhasználói tanúsítványt akkor kaphatunk, ha megállapodunk egy klímaszerelő szakemberrel, vagy céggel, hogy a munkát elvégzik és erről kiállítanak nekünk egy igazolást. Ez a végfelhasználói tanúsítvány. 

Klíma karbantartás Dual klímák esetében

Minden klíma esetében nagyon fontos a karbantartás, de a Dual klímák esetében kiemelt szerepet érdemel, mivel egy kültéri egység hajt 2 beltéri légkondicionáló készüléket, ezért az esetleges meghibásodás sokkal nagyobb károkat tud okozni. A mai napig rengeteg olyan hibát javítunk, ami rendszeres karbantartással elkerülhető lett volna, ráadásul sokkal kevesebbe kerül, mint egy javítási költség, vagy egy csere. 

A karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy a klímánk megbízhatóan tudjon működni. Ha a készülék nincs rendszeresen ellenőrizve és tisztítva, akkor meghibásodhat, aminek gyakran csere a vége. 

Dual klíma szerelés garanciával
Dual klíma szerelés garanciával

Dual klíma szerelés garanciával

Ha klímát szeretne, a lehető legjobb helyen jár. Munkatársaink magasan képzett szakemberek, akik minden hivatalos engedéllyel rendelkeznek, hogy Ön és a klímája biztonságban érezhesse magát. Munkájukra minden esetben garanciát vállalunk, mert bízunk a szakértelmükben. 

Ne várjon nyárig! Ha klímát szeretne, akkor inkább tavasszal kerítsen sort a telepítésre, mikor kollégáink is sokkal kevésbé elfoglaltak. Így biztos lehet abban, hogy mire beköszönt a nyári forróság, Önnek működőképes és megbízható klímája már üzemképes lesz. Időpontért és személyre szabott ajánlatunkért keresse fel ügyfélszolgálatunkat akár még ma! 

Dual klíma Budapesten és környékén

Cégünk által lefedett szolgáktatási terület Budapest és környéke. Dual klíma - Budapest valamennyi kerületében dolgoztunk már, Kőbánya, Újbuda, Budapest Hegyvidék, Zugló, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota, Rákosmente, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Kispest, Pesterzsébet, Csepel , Budafok, Soroksár, Erzsébetváros, Józsefváros, Ferencváros, Várkerület, Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Belváros-Lipótváros, Terézváros. Ingyenes felmérést vállalunk az I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. XXIII. kerületben és megbeszélés szerint a Budapesthez közeli településeken. Minden beszerelésünk után ajándék egyszeri klímatisztítást adunk ügyfeleinknek.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

A legjobbakkal szövetségben.

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink a legjobb szolgáltatást kapják, de mi értelme a jó szolgáltatásnak, ma maguk a készülékek nem jók? Mi csak olyan készülékeket ajánlunk minden ügyfelünknek, amelyek a mi általunk generált szintet elérik, vagy meglépik. Szerencsére a gyártóknak is céljuk, hogy jó termékeket állítsanak elő, ezért rengeteg márkától tudunk ajánlani klímákat. Mindegyik gyártóval kapcsolat állunk, éppen ezért nagyon könnyen tudunk információt szerezni, vagy épp pótalkatrészeket. Minden ügyfelünknek a lehető legjobb, az igényei mérten a legjobb készüléket ajánljuk, mert tudjuk, hogy egy klíma vásárlása egy legalább 20 évre szóló döntés. Válasszon a felsorolt márkáink közül, és már el is kezdhetjük a közös munkát!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463